Login


Glemt din adgangskode ?
Har du ingen konto endnu ? Opret en konto
Forside arrow Nyheder arrow Nyheder arrow Ny Cd!! "salsa på dansk" udkom d. 26. marts
Ny Cd!! "salsa på dansk" udkom d. 26. marts PDF Udskriv E-mail
Release: Lørdag d. 24.marts, 2007 kl 18.30-20.30

 

LATIN DANCE BAND – SALSA PÅ DANSK

 

- sveddryppende rytmer og sensuelle danske tekster

- det første gennemført dansksprogede salsa-album nogensinde

 

At dansk i næsten forførerisk grad kan være et sensuelt sprog, får man bevist hos det dansk/cubanske orkester Latin Dance Band, der her på deres andet album, ”Salsa På Dansk”, udelukkende har sat danske tekster til de fyrige latin-rytmer. ”Salsa På Dansk” er et helt igennem udadvendt og varmt album – med musik til glæden, til dansen, til at sprede skyerne på regnvejrsdage og som det perfekte soundtrack til sommerfesten under åben himmel.

 

Latin Dance Band dyrker den moderne latin-stil kaldet Timba, hvor der spilles heftigere og saftigere – og det kan høres på gruppens andet album, der også er en forrygende rytmisk rundrejse til alle afkroge af den moderne Salsa. ”Salsa På Dansk” er virkelig hvad titlen antyder – og er ikke mindst et gennemført udspil, der forhåbentlig kan være med til at bringe salsa/latin-musikken videre end til genrens trofaste publikum og sikre noget af den samme bevågenhed som eks. reggae-musikken har fået i Danmark i de sidste par år.

 

Salsa På Dansk” swinger overalt som var man hensat til et caribisk dansegulv – og undervejs inddrager Latin Dance Band frit og ubesværet rytmer og stilarter som bl.a. Cha cha cha, Bolero, Reggaeton, Rumba og Mozambique. Der er potentielle singler i numre som den funky og stærkt bevægelige ”Freja Danser”, den svedige og erotiske ”Karameller” (der i øvrigt er et latin-udtryk for mulatter) eller den fine duet ”Baby Jeg Ka´ Li´ Dig”, hvor gruppen også viser rap-talent. Sangene er fortrinsvist skrevet af bandets egne medlemmer – med en stærk undtagelse i Danseorkester-klassikeren ”Regndans”, der her får nyt liv som potentiel salsa-klassiker.

 

Latin Dance Band blev dannet tilbage i 1996 af orkesterleder/saxofonist Anders Bo Pedersen, der gennem årene har samlet et hold af suveræne danske og cubanske musikere omkrig sig, til hvad der af verdensmusikmagasinet Djembe er blevet kaldt ”Danmarks for tiden heftigste latinband”. Det 10 m/k store orkester har igennem årene spillet Danmark tyndt og har givet langt over 200 koncerter på alt fra klubber over uddannelsesinstitutioner og til festivaler – undervejs med udenlandske afstikkere til bl.a verdensmusikfestivalen Womex i Spanien og PopKomm i Tyskland.

 

Latin Dance Band debuterede i 1998 med maxi-singlen “Si Tu Quieres Bailar” – og eksperimenterede i de følgende år med også at sætte danske tekster til den sprudlende musik, hvilket resulterede i tre dansksprogede sange på debutalbummet ”Movimiento” (2003). Den livskraftige musik og de umiddelbare og farverige danske tekster vakte opsigt – og både P4 og en lang række lokalstationer spillede flittigt sange som ”Kanin Mambo” og ”Cuba”. Nummeret ”Kanin Mambo” opnåede derudover den store ære at blive compileret på den internationale udgivelse ”Latin Garden”, hvor Latin Dance Band var i fornemt selskab med navne som Celia Cruz, Angelique Kidjo og Vaya con Dios.

 

Latin Dance Band består dels af en række af DKs bedste latin-musikere - hver især med adskillige ophold på Cuba bag sig - og dels en formidabel cubansk rytmesektion: sangerne Kristian Skov og Annelise Fuglsbjerg (også på guiro), bassisten Yasser M. Pino, guitaristen Benny Morthorst, pianisten Carsten Kær, trompetisterne Søren Fille Jensen og Bent Hjort, congas- og bongospilleren Pelle Holst Jensen, trommeslageren/timbalesspilleren (og den fænomenale danser!) José Antonio ”Tony” Moreaux Charon og endelig orkesterleder/saxofonist Anders Bo Pedersen.

 

Salsa På Dansk” byder også på særdeles prominent gæsteoptræden fra den cubanske trompetist Alexander Abreu, der spiller solo på tre numre. Abreu er et sandt verdensnavn i genren, spiller på

alle væsentlige nyudgivelser på Cuba - og blev i 2005 blev kåret som ”verdens bedste trompetist” på salsa-sitet www.timba.com.

 

Release: Lørdag d. 24.marts, 2007

 

Salsa På Dansk” udgives på pladeselskabet ”In The House Records” og albummet har release-dato lørdag d. 24.marts, hvor Latin Dance Band afholder plade-reception og koncert på spillestedet Voxhall i Århus.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Salsa På Dansk” udgives på pladeselskabet ”In The House Records” og albummet har release-dato lørdag d. 24.marts, hvor Latin Dance Band afholder plade-reception og koncert på spillestedet Voxhall i Århus. Alle er velkomne. Efter receptionen er der Koncert med Latin dance band( her der der entre) resten af aftenen.

 

 
< Forrige   Næste >
© 2019 Latin Dance Band
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.